Dankort betaling webshopI dette blogindlæg, der vil vi kigge lidt på udgifterne i forbindelse med at drive en webshop. Vi vil kun fokusere på udgifterne i forbindelse med den online del, som f.eks. betalingsgateway, mv.

Det kan nogle gange være svært at få et fornuftigt overblik over hvad udgifter der følger med, når man driver en webshop. Der er selvfølgelig ofte de sædvanlige udgifter til varelager, emballage, mv, men selve den online driftsdel kan ofte være lidt svær at gennemskue.

Så vi vil prøve at lave en overskuelig liste over de udgifter som normalt følger med.

Domæne

Afhængigt af domænetype, der varierer prisen lidt på domæner. Men typisk der benytter de fleste et .dk domæne, hvilket har en årlig afgift på 45,- kroner.

Hosting

Hosting priser varierer ekstremt meget og kvaliteten ligeså. Der findes selvfølgelig billigere hosting selskaber, men driver man en seriøs online forretning, så er det bestemt ikke hosting man skal spare på. Gode svartider, stabilitet og lav nedetid - det betyder alt.

NETS (Indløser)

En seriøs dansk webshop, den skal selvfølgelig tage i mod Dankort. For at kunne tage i mod Dankort, så skal du have en aftale med Nets.

Det koster 250,- kroner i oprettelse og 1000,- kroner om året. Derudover så er der faste beløber pr. transaktion. De afhænger af ordrestørrelsen og svinger mellem 70 øre og 1,39 kr.

Betalingsgateway

For at håndtere onlinebetaling, så skal du også have en betalingsgateway. Der er forskellige udbydere i Danmark med forskellige priser. Du kan selvfølgelig vælge at programmerer din egen betalingsgateway, men langt de fleste webshops vælger at tilkoble en gateway, så de slipper for ekstremt meget programmeringsarbejde og de meget høje sikkerhedskrav der er. Vi har valgt at kigge på priserne hos 2 af populære betalingsgateways, nemlig ePay og Quickpay:

ePay

Hos ePay har de 3 forskellige produkter. De har en Light, Pro og en Business model. Der er forskellige muligheder i forhold til hvilket produkt du vælger.

Priserne er:

  • Light: 399,- for oprettelse – 99,- kroner månedligt*
  • Pro: 599,- for oprettelse – 199,- kroner månedligt*
  • Business: 999,- for oprettelse – 299,- kroner månedligt*

*Først 500 betalinger er gratis – derefter 0,25 pr. betaling.

Quickpay

Quickpay er en anden dansk betalingsgateway, som har en lidt mere simpel prisstruktur. Det er gratis i oprettelse, derefter koster det 150,- kroner om måneden. Med i prisen får du 500 transaktioner med, derefter betaler du pr. stk.

Prisen falder afhængigt af antal transaktioner. Det starter ved 50 øre pr. stk og kan falde helt ned til 10 øre pr. stk. De forskellige betalingsgateways har forskellige muligheder, så det er vigtigt at du undersøger dem grundigt, så du kan finde den som matcher dine behov bedst muligt.

Webshop systemet

Hvis du vælger et open-source systemet, så skal du typisk ikke betale noget månedligt for at bruge webshop-softwaren. Der findes forskellige systemer, som koster penge månedligt, hvilket du skal medregne hvis du ikke vælger en open-source webshop.

Konklusion

Det behøves ikke at være så dyrt at drive en webshop med Dankort betaling. Afhængigt af hvilke systemer man vælger, der kan man komme rigtig langt for under 500,- kroner om måneden.

Priserne er noteret d. 12-09-13 - Husk at priserne typisk er eks. Moms.


Skrevet af Jesper S. Hansen.

kvm

ubuntu

cisco

dell

netgroup

openvz

Drift

Support
redhost@itf.dk

Tlf: 69161622

Man-tor 07.00-16.30
Fredag 07.00-16.00

Konsulentydelser udover
åbningstid mod gebyr

redHOST ApS
Sindalsvej 37
8240 Risskov

Priser angives per måned
eks. moms

Betingelser