Har du nogensinde undret dig over, hvordan man får sit profilbillede vist i Google? Det er faktisk ganske simpelt og tager få minutter at oprette.

I denne artikel vil jeg vise, hvordan du selv kan opsætte det, så dit profilbillede bliver tilknyttet til dine artikler og bliver vist i Google.

Google Authorship

Først vil jeg dog lige gerne forklare konceptet bag Google Authorship, som er drivkraften bag visninger af forfatterbilleder i Google.

Google Authorship er en forbindelse man opsætter mellem din Google+ profil og dit indhold på nettet. Det kan både være indhold som du udgiver på dine egne sider, men også indhold på andres sider, som f.eks. gæsteindlæg. Når du opsætter Authorship, så kan du få vist dit billede fra din Google+ profil, som f.eks:

Når man får et ansigt i Googles søgeresultater, så giver det helt klart en fordel i forhold til konkurrenterne. Ens indlæg er meget mere synligt og det giver flere besøgende. 

Derudover er der nogle andre fordele ved at benytte Authorship. Der er en del spekulationer omkring et koncept som kaldes Authorrank, hvor man via ens Authorship kan opbygge en ekspertise indenfor områder. Altså Google kan se at man f.eks. skriver lange og populære artikler om "Hundetræning" - ergo må man have en viden indenfor området. Når Google´s systemer så erklærer dig ekspert indenfor emner som relaterer til "hundetræning", så vil det kunne give en fordel hvis man tilknytter Authorship til andre emner der relatererer til hunde og hundetræning. 

Det er lidt langhåret og usikkert hvor udbredt det er pt, men bare det faktum at ansigtsbilleder i Google giver flere besøgende, det gør at du slet ikke bør overveje om du vil benytte authorship eller ej. Der er selvfølgelig sider hvor Authorship ikke passer ind, men almindelige artikler og blogindlæg - der er det perfekt.

Hvordan implementerer jeg så Google Authorship?

For at kunne få profilbilleder tilknyttet dit indhold, så er der 3 ting som skal overholdes:

  1. Du skal have en Google+ profil. 
  2. Der skal være et link fra dit indhold til din Google+ profil. 
  3. Du skal linke fra din Google+ profil til den side du er bidragsyder til. 

Så hvis du ikke har en Google+ profil, så kan du oprette en her. Hvis du har en Google+ profil, så sørg for at der er et billede tilknyttet.

Derefter skal du integrerer Authorship på din side. Det er ganske simpelt, det handler blot om at dit navn står i forbindelse med artiklen. Der kan f.eks. stå "Skrevet af [dit navn]" i bunden af artiklen. Husk at det navn der benyttes - skal være 100% identisk med det navn som står på din Google+ profil. 

Derefter skal du linke til din Google+ side. Her er det vigtigt at du tilføjer variablen "?rel=author" til url adressen. F.eks. således: <a href="https://plus.google.com/108188703589826422972/?rel=author">Google+</a></p>

Til sidst, der skal du tilføje websitet til websider som du er bidragsyder til. Det gør du inde i din Google+ profil. Du kan også gøre det automatisk via dette link - det kræver dog at du har en emailadresse på domænet.

Når de 3 punkter er klaret, så er du klar til at teste om du har gjort det rigtigt. Du kan teste din integration via Rich Snippets Testing Tool, som du finder her. Smid den url ind hvor du har indsat authorship, så kan du se om det er integreret rigtigt:

 

De sidste ord

Nu handler det bare om at være tålmodig - det kan tage fra få timer, til mange dage før at Google begynder at vise dit billede. Det er hellere ikke 100% sikkert at Google vil benytte dit billede. Det kan der være mange grunde til. F.eks. kan din profil ikke være troværdig nok, eller dit billede kan være for dårligt. Den mest almindelige grund til det ikke virker, det er når navnet i artiklen ikke matcher navnet på Google+. Hvis du f.eks. benytter navnet John Peter Nielsen i artiklen, men din Google+ profil hedder John P. Nielsen, så er det i Google´s øjne 2 forskellige navne. 

Der findes også en del plugins og extensions til de forskellige CMS systemer, som gør det nemmere og hurtigere at oprette forbindelse mellem din Google+ profil og din hjemmeside. Bruger du Joomla, så kan du f.eks. benytte denne extension.


Skrevet af Jesper S. Hansen.

 

kvm

ubuntu

cisco

dell

netgroup

openvz

Drift

Support
redhost@itf.dk

Tlf: 69161622

Man-tor 07.00-16.30
Fredag 07.00-16.00

Konsulentydelser udover
åbningstid mod gebyr

redHOST ApS
Sindalsvej 37
8240 Risskov

Priser angives per måned
eks. moms

Betingelser